utorak, 22. listopada 2013.

Kako zaraditi novac preko interneta?

Kako zaraditi novac preko interneta?

 Nerijetko se od onih koji su prihvatili pozive na sudjelovanje u online zaradi novca može čuti ironičan savjet o tome kako zaraditi na Facebooku? Tako što se otvori račun na Facebooku, zatim se on zatvori, ugasi računar i ode nešto raditi u stvarnom svijetu

 


Internet je prepun obećanja o lakoj zaradi novca online metodama. Način na koji pojedine web stranice privlače zainteresirane često su poprilično opskurne i neprivlačne. S druge strane nerijetko se od onih koji su prihvatili pozive na sudjelovanje u online zaradi novca može čuti ironičan savjet Kako zaraditi na Facebooku? Tako što se otvori račun na Facebooku, zatim se on zatvori, ugasi računalo i ode nešto raditi u stvarnom svijetu.
No, činjenica je da postoje određeni poslovi koji se mogu raditi online i naplatiti. Rijetko tko uspije orginalnom idejom napraviti dobar posao. Uobičajeno je da su online poslovi slabo plaćeni.
Kako navodi portal Volim-novac.hr pokretanje online izvora prihoda može, ipak, biti zanimljiv radi više razloga, no jedan je osnovni, a to je kuna više u novčaniku. Kao i svaki drugi posao početak online zarađivanja, navode na tom portalu, može biti naporan posao i… potrajati, ali kao rezultat tog utrošenog vremena može rezultirati pojačavanje vaše reputacije kroz marketing, prosljeđivanja i kroz puno primjera se potvrditi da je opravdan za svaku uloženu minutu.
Kada se postigne neki uspjeh (naravno kroz novčani rezultat), taj posao može biti poprilična nadopuna postojećoj plaći, ili možda čak kao nova potpuna karijera. Na vama je izbor. Portal Volim-novac.hr ima šest prijedloga za zarađivanje na internetu.
Virtualni asistent
Ovaj posao se još nije popularizirao u našim krajevima, no ukratko ne trebate odlaziti u ured da bi postali uredski (virtualni) asistent. Možete raditi od kuće za jednu ili više malih firmi koje žele taj posao eksternalizirati (eng. outsourcing). U većini firmi je već od ranije poznato da se putem student servisa zapošljavaju mlade snage za jednostavnije poslove.
Kako je sve više kompanija koje žele banalniji posao digitalnog porijekla ukloniti od svojih na plaći zaposlenika koji su ionako zatrpani, ovdje možete uskočiti. To čak može značiti da obradite određene excelice ili pripremite adrese primatelja za ispis koverti, do toga da se javljate na telefon, odgovarate na elektroničku poštu, održavate baze (ne kao db profesionalac, već u vidu ažuriranja podataka) i ugovarate sastanke.
Jedan savjet kod apliciranja za takve poslove; ne zaboravite napomenuti da imate iskustva u uredskom poslovanju.
Istraživač/analitičar
Kako se manualniji i suhoparniji poslovi koji uzimaju previše vremena mogu eksternalizirati, tako se mogu i zadaci koji iziskuju da se online pretragom ili možda čak telefonskom pretragom dobivaju informacije o pojedinoj informaciji. Na primjer kompanije mogu zatražiti da pronađete za njih potencijalno tržište, te da provjerite koje su cijene pojedinih roba ili usluga na drugim tržištima. Tu je definitivna prednost strani jezik.
Također možete biti i traženi da provjerite cijene proizvoda drugih konkurenata na njihovom tržištu, te da to prezentirate u excelu ili grafu. Hrvatska uskoro ulazi u EU i neke se kompanije još nisu interesirale kakve su im mogućnosti na širokom novom tržištu.
Profesionalni blogger
Imate li edukaciju ili iskustvo koje vas postavlja kao potencijalni autoritet u pojedinom polju? Mogli biste jednostavno upregnuti dosadašnje znanje, edukaciju i stručne kompetencije kako bi se postavili kao profesionalni blogger.
Pišući zanimljive članke možete zaraditi i da pišete za već etablirane portale koji su zainteresirani za vaše uratke. Ako ste odvažniji, mogli biste pokrenuti svoj blog. No, gradeći novi blog trebat ćete uložiti više vremena kako bi se trud eventualno unovčio, no tada je i mogućnost zarade veća.
Savjet: kako bi izgradili svoje ime u pojedinom polju, počnite predavati na povezanim konferencijama i događajima.
Broker sa domenama
Kupovanje domena može biti zanimljiva stvar ukoliko imate talenta za prepoznavanje popularnih riječi za nazive domena. Priča je jednostavna, a to znači da kupujete domene iznosa oko pet eura koje će tek postati popularne i tražene. Kako bi povećali profit, možete dodavati vrijednost na domene koje kupujete.
Koristite SEO za povećavanje popularnosti na pretragama, povećavajte bazu pretplatnika i mjesečnu zaradu. Kada se pojavi kupac domene, dodana vrijednost će se odraziti na konačnoj otkupnoj cijeni domene. To se naravno odnosi na svjetsko tržište gdje su u igri veliki igrači.
Konsultant za socijalne mreže
Sve više i više klijenata dolazi do informacija o proizvodima putem socijalnih mreža, no većina kompanija nemaju znanja niti mogućnosti da bi se efektivno bavili time. Po istraživanjima, kompanije koje su prisutne kroz socijalne mreže uspješnije prolaze kod klijenata od 20% do 40%  nego one koje se nisu tome posvetile.
Kao konsultant za socijalne mreže, možete pomoći firmama da razviju svoj brand. To uključuje postavljanje objava, povećavanje pratilaca profila, monitoring onoga što se komentira o tom brand-u i savjetovanje te odgovaranje na upite klijenata / korisnika.
E-trgovac
Nešto što je od samog početka interneta konstantno raslo je internet prodaja. Mogli biste pokrenuti svoj online webshop ili iskoristili postojeće platforme, na primjer eBay, Amazon i sl. kako biste prodavali svoje proizvode. No, šta je tajna uspješnog online dućana? Budite drugačiji nego vaša konkurencija, pronađite svoju nišu i posvetite joj se.
Kako biste bili imalo uspješni u tom poslu, morate imati osnovno poznavanje marketinga, što je nužno za online dućan.

3 komentari:

  1. Zdravo, tražiš dodatni novac? preporučujem Clixsense. Besplatno se prijaviti klikom gore link.

    http://www.clixsense.com/?8172285

    OdgovoriIzbriši
  2. Pozdrav svima, osvojio sam lutriju od 528,8 dolara (pet stotina dvadeset i osam miliona osamsto hiljada dolara) pre dve nedelje u Jackpot-u od 38 lutrije igrajem sada imam moj auto i kuću. Bio sam upoznat sa čarolijom koji se zvala Dr EBORE prije mjesec dana od kolege koji je pomogao u vezi sa problemima lutrije i braka. Sve što je rekao i šta je obećao učiniti stvarno se dogodilo. Pretpostavljam da nikada nisam verovao u magiju ili čarolije jer sam mislio da su to uglavnom prevara ili trikovi dok ga nisam upoznao, sve se promenilo, postoji, ali samo u desnim rukama i sa njom sve je moguće. Ne znam kako da mu platim za ovo, ali se nadam da mogu učiniti nešto važno i posebno za njega govoreći svetu kako sam sada postao bogat sa svojom čarobnom lutrijom, , izvadite bivši leđa, HIV crta, trudnoću o trudnoći i drugu magiju ako vam zatreba bilo kakva pomoć kontaktirajte ga ovdje .. (VISIONDOCTOR@YAHOO.COM) Whatsapp. + 2349065542996

    OdgovoriIzbriši
  3. Trebate li kredit za plaćanje računa? Trebate li osobni ili komercijalni zajam? Trebate zajam za razne druge svrhe? Ako je odgovor da, molimo kontaktirajte nas danas na (loancreditinstitutions@gmail.com) radi posudbe. Nudimo najveći zajam od 20.000,00 do 2.000.000,00. Nudimo fiksnu kamatnu stopu na kredit @ 2 na 1-20 godina. Damo dvomjesečni poček prije početka mjesečne isplate. Dakle, ako ste zainteresirani za "dobijanje zajma e-poštom" loancreditinstitutions@gmail.com) ili Loancreditinstitutions@protonmail.com

    Obrazac zahtjeva za zajam: puno ime:

    zemlja:
    status:
    Grad:
    Omar
    Broj modela:
    Broj telefona:
    Iznos pozajmice:
    Mjesečna zarada:
    Okupacija:
    Razdoblje zajma:
    Namjena zajma:
    Email adresa:
    Jeste li se prijavili prije?

    OdgovoriIzbriši